maandag 28 oktober 2013

Storm

Tja, we kunnen natuurlijk niet achterblijven! Gelukkig hebben wij ook de storm doorstaan. Vanmorgen viel het allemaal nog reuze mee. Het waaide wel hard, maar dat was net zo hard als gister, windkracht 6 ongeveer. Rond 11 uur begonnen het echter hier ook te stormen. Toen ik ZL1 van school wilde ophalen, heb ik nog snel wat buitenspeelgoed in de garage gezet, want het waaide alle kanten uit. Ook de deurmat heb ik binnen neergelegd.
Het is een kleine 10 minuten wandelen naar de school, maar onderweg heb ik toch wel een paar omgewaaide bomen gezien en een groot bord was helemaal kapot. Ik ben er snel langsgelopen, stel je voor dat zo'n grote houten plaat tegen ons aan waait.

Op de terugweg wilde ZL1 eerst zelf lopen, maar na een paar minuten koos hij eieren voor z'n geld en is hij snel bij z'n broertje in de fietskar gaan zitten. Die had ML voor de gelegenheid even omgebouwd tot wandelwagen. Ik zag het echt niet zitten om te gaan fietsen!

De storm is rond 16:30 uur wel gaan liggen en het waait nu nog een beetje buiten, windkracht 3 of 4, schat ik zo in.

Verder hebben wij geen schade gelukkig. Ik zag dat de dakbedekking op het tuinhuisje van de buren wel weg is gewaaid.

ML slaapt vanavond in de hoofdstad in een hotel, en hij had wel wat moeite om in het hotel te komen. De treinen reden niet, dus is hij maar met de auto gegaan.

Ik zag op het journaal dat de laatste storm alweer dateert van 18 januari 2007. Jee, dat is ook alweer een tijd geleden. Ik, VL, woonde toen nog in mijn eigen appartementje en ik weet nog dat de ruiten er bijna uitgeblazen werden. Dat was best een angstige avond. Bij ML in zijn huis werd de schutting helemaal weggeblazen. Gelukkig viel het allemaal dit keer mee en zijn er geen gekke dingen gebeurd. En mocht ik al bang zijn, dan kon ik dat natuurlijk niet aan de kinderen laten merken. Het kan verkeren:6,5 jaar geleden waren ML en ik allebei nog single, en nu zitten we in ons nieuwe huis in een storm!

Verder kan ik me ook nog goed de storm uit 1990 herinneren. Ik was toen 7 jaar oud, en we hadden toen wel wat lekkage op het plafond, omdat er een paar dakpannen van het huis waren gewaaid. Ik weet nog dat ik 's avonds laat nog even uit bed mocht om te kijken naar de lekkage.

Nou ja, dat was weer even een trip down memory lane, ik ga nu naar bed want ik ben snipverkouden. Ben erg blij dat de kinderen al om kwart voor zeven op bed lagen, gebadderd en al. Dat is dan weer het voordeel van de wintertijd: vroeg wakker, maar ook vroeg naar bed!

3 opmerkingen:

 1. Ja het deed mij ook aan 1990 denken, ik was toen 8 jaar oud, mijn tas waaide weg. Gisteren waaide mijn zoontje zijn tas ook weg :) eigenlijk vond ik het erg eng. Hier waren ook veel bomen om.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me niet veel herinneren van de storm uit 1990, ik was toen 12 maar de storm in januari 2007 wel. Toen woonde ik al een aantal jaar samen met mijn lief.
  Hier zelf geen schade vandaag alleen veel blaadjes en losse takjes in de tuin. Niks weggewaaid, dakpannen liggen nog. Het moet hier(friesland) behoorlijk tekeer zijn gegaan, man en zoon vonden het niet zo fijn om zoon uit school te halen. Ze mochten 's middags thuis blijven maar hij is toch gegaan, wonen op 3 minuten van school af. En dan kan er ook een boom op je hoofd vallen maar hij wilde wel graag. Ik was aan het werk en de weg waar ik altijd langs rijd en ligt voor ons pand was afgesloten vanwege omvallende bomen. Ons kantoor heeft geen schade maar de buren wel. En je bent even afgeleid van het werk want je kon elkaar niet eens meer verstaan zo hard ging het tekeer.
  En in ons dorp heel veel bomen, dakpannen en ook wel materiƫle schade maar zoals ik nu weet geen persoonlijke schade. En dat is toch wel het allerbelangrijkste.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man was gisteren ook in Amsterdam maar met de trein! Hij had geluk en kreeg een lift van een collega naar Soest, en pakte toen daar de trein.

  BeantwoordenVerwijderen