woensdag 2 oktober 2013

Weekmenu

Zo, we gaan maar weer eens van start met het weekmenu. Misschien saai voor jullie, maar voor ons is het ideaal om zo een lijstje te maken met wat we gaan eten de komende week. We zijn zo zuiniger met de boodschappen en dus hopen we dan om deze maand weer onder het budget van 300 euro te komen voor boodschappen.

Gisteren heb ik de boodschappen gedaan. Ons weekmenu:
Dinsdag: spaghetti
Woensdag: spruitjes, appelmoes, aardappels en vissticks
Donderdag: spaghetti
Vrijdag: hachee met gekookte aardappels, voor DL nog een restantje spruitjes van woensdag
Zaterdag: stoofpeertjes, aardappels en slavink
Zondag: eten we bij vrienden ivm verjaardag
Maandag: broccoli, aardappels en een gekookt eitje

We hebben voor de boodschappen 62,23 euro uitgegeven, en dat is onder het budget van 75 euro per week. Goed gedaan dus!

Daarnaast hebben we ook nog wat huishoudelijke artikelen gekocht, waaronder wasmiddel, wegwerpluiers (we gebruiken er twee per week voor als ze naar het kdv gaan en opa en oma hebben een dagje opgepast, dus de wegwerpluiers waren op) en vaatwasblokjes. Daar waren we 22,12 euro voor kwijt. Dus de rest van de maand maar even rustig aan doen met de huishoudelijke artikelen.


5 opmerkingen:

 1. Wat voor broccoli haal je die tot maandag goed blijft? Bij de j.umbo en de a.h. zie ik die na een paar dagen verkleuren

  Gr archie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien die uit de vriezer? Ik heb nog nooit broccoli gehaald die zo lang goed blijft, terwijl de L.idl toch hele goede groente heeft en de bovengenoemde supermarkten toch ook...
   @mamavanschatjes

   Verwijderen
  2. Wat hieronder ook gezegd wordt: ik leg de broccoli altijd in de groentela van de koelkast, net zoals komkommers en paprika.

   Verwijderen
 2. in de groentelade blijft bij alles wel een week goed, ook broccoli.
  De laatste periode maak ik ook weekmenu's, dan ga ik eerst naar de lidl/aldi en koop ik de groenten die goedkoop zijn (die zijn meestal van het seizoen), en dan maak ik er daarna een weekmenu van. wat daarvan overblijft bewerk ik (blancheren of in stukjes snijden afhankelijk van wat het is) en doe ik in de vriezer.
  Overigens kun je broccoli ook blancheren en daarna in de vriezer doen.
  Paprikas waren bij de Aldi gisteren ook 79ct voor 3, en dan snijdt ik alles voor, vries het in en gebruik ik het bij macaroni of spaghetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik maak ook altijd een weekmenu. anders ook werkelijk geen idee wat ik nodig heb aan boodschappen.. heb al een hekel doen aan boodschappen, maar zeker als ik niet weet wat ik moet kopen :p dus eerst weekmenu maken en tegelijkertijdboodschappenbriefje. voorrraad dingen schrijf ik op mn whiteboard in de keuken dus die gaan er ook op. (standaard dingen als brood, fruit etc heb ik ookop t bord staan anders vergeet ik ze op te schrijven :p) vriend haalt op dinsdag uit zn werk boodschappen bij de l.idl en ik doe 1x per week bij de B.as vlakbij school/psz boodschappen. bevalt super zo :) al hebben wij een iets ruimer maandbudget (maar dat is dan wel incl luiers en andere huishoudelijke boodschappen.. dat hou ik niet apart bij) van 450 p/m. afgelopen week was goedkoop :D 60 euro.. nog veel vlees in de vriezer (omdat we vaak maar halve verpakking nodig hebben gaat de rest in de vriezer) en andere dingen ook genoeg op voorraad denk ik. dus goed begin van de maand iig :D wij eten deze week nog: vandaag bloemkool oven schotel. morgen uit eten (doen we normaal ook niet, maar morgenavond naar theater. kids zijn er dus niet) za peen/uien (hutspot) met draadjesvlees, zondag lasagne en maandag babi pangang met rijst en sperziebonen. oh en thnx voor de tip van broccoli in de groentela.. leg t altijd buiten de koelkast en moet dan echt binnen een dag op.. eens kijke of t zo langer goed blijft. stom dat ik dat zelf niet had bedacht.. ;) thnx!
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen