zaterdag 12 oktober 2013

Milieu Centraal

Maandag is het zover: dan start de Week van de energierekening. Kijk ook op www.weekvandeenergierekening.nl. Dit is een initiatief van de onafhankelijke organisaties Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis, de Nederlandse Woonbond, Vve Belang, Vastgoed Belang, VACpunt Wonen en het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Wij werden heel vriendelijk via de e-mail benaderd of we hier aan wilden meedoen. Dat hebben we gedaan, en gisteren werd er een pakketje bezorgd met verschillende energiebesparende gadgets.

Wat zit er allemaal in?
-Een energiemeter. Erg leuk, we zijn er dan ook al hard mee bezig om verschillende elektrische apparaten te onderzoeken op de kosten. Zo hebben we de stofzuiger al eens ingeplugd, en zijn we nu druk bezig om de verschillende programma's op de wasmachine te vergelijken.
-Een brievenbusborstel. Maar die hadden we al! En gaan we dus weggeven voor de liefhebbers. Als je hem graag wil hebben, mail ons dan even op watkosteengezin@gmail.com
-Een spaarlamp. Gloeilampen mogen inmiddels niet meer verkocht worden. Daarbij zijn spaarlampen ook nog eens beter voor de portemonnee.
-Douchecoach: een zandlopertje die is ingesteld op 5 minuten. Leuk, gaan we zeker ophangen in de douche. (gisteravond niet gedoucht, dus nog geen gebruik van gemaakt).
-Ecobutton. Hiermee kun je je pc met één druk op de knop in de slaapstand zetten. Nog niet getest, kent iemand dit?
-Buitenlamp op zonne-energie. Erg leuk, maar het is nu zo grauw buiten dat we het nog niet hebben kunnen uittesten. Gaan we zeker doen!
-Waterdopper. Helemaal blij mee! Ik, VL, wilde er al lang eentje aanschaffen, en nu heb ik er gewoon één! ML is zeer jaloers!
-Opwindbare zaklamp. Hier hadden we er al eentje van, ligt standaard in de meterkast. ZL1 vindt het erg leuk om met een zaklampje buiten te wandelen, dus die hebben we nog wel even in gebruik.

Volgende week gaan we actief aan de slag met het verlagen van onze energierekening en zullen dus veel blogs over energieverbruik gaan.

We zullen dan ook regelmatig een kijkje nemen op de website van Milieu Centraal: www.milieucentraal.nl.

Wie doet er ook mee met de Week van de Energierekening?


7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. volgens mij verbruik je dan minder water uit je kraan.

   Verwijderen
  2. Het is gewoon een flesje waar je water in kunt doen! :-)

   Verwijderen
  3. Heb hem ook maar heb in het begin een aantal maal het flesje open gedraaid ipv van de dop eraf ;). Niet echt handig. Verder is het een handig flesje hoor. Heb hem al 3 jaar en nog niks mee aan de hand.
   De stand by button hebben we ook zeer handig met kleine kinderen/pubers die het lastig vinden/te lui zijn om de pc uit of op stand-by te zetten. Nu zet iedereen de pc gewoon uit. Tina

   Verwijderen
 2. wat leuk! ik zou ook wel mee willen doen, en wat een leuke gadgets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik heb ook een kWh-meter en vind deze zeer nuttig om inzicht en grip te krijgen op mijn verbruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die site www.weekvandeenergierekening.nl. Leuke test met bruikbare tips. Ik ga nu ook echt zo'n douchecoach aanschaffen. Met dit herfstweer sta je zo weer te lang onder de douche... En je kunt dus ook nog 2.500 euro aan energiezuinige apparaten winnen. Wow!

  BeantwoordenVerwijderen