dinsdag 15 oktober 2013

Weekmenu

Weer terug van het boodschappen doen. Ik was 58.36 euro kwijt, inclusief de drie broden die ML vanmorgen al had gekocht bij de bakker. En ik heb een flinke voorraad fruit (peren, stoofperen, bananen, druiven en mandarijnen) en melk en yoghurt gekocht.

Ons weekmenu deze week:
Woensdag: chili con carne met wat rijst (restje van vandaag)
Donderdag: hutspot met worst (ja, voorgesneden winterpeen en ui, moet maar even snel)
Vrijdag: gehaktballen, gebakken aardappels en stoofpeertjes
Zaterdag: kapucijners met spekjes en stroop en als toetje dessertrijst met bruine suiker (oh, lekkerrrr!)
Zondag: pannenkoeken
Maandag: slavink, aardappels en spruitjes
Dinsdag: spaghetti

Niet overdreven gezond, dit lijstje, maar dat compenseren we dus door wat extra fruit. En bovendien mogen we volgende week genieten van de herfstvakantie, dus dan mogen de kinderen lekker kiezen wat ze willen eten.

Ik heb nu nog 92.34 euro over, en tot het eind van de maand moet ik nog avondeten kopen voor 8 dagen. De verwachting is dat het wel moet gaan lukken. Volgende week maar een keertje lekker een flinke pan erwtensoep eten en een keertje smokkelen door patatjes te halen (dat gaat van het uit eten budget af).

5 opmerkingen:

 1. knap hoor voor dat bedrag :D hier gaat er iets meer uit per week (maandbudget van 450 incl luiers etc) en dan nog een verjaardag deze maand (voor de zekerheid het budget op 500 gezet deze maand) maar wie weet redden we het gewoon. tot nu toe onder budget gebleven (als in we zitten op de helft van de maand, meer dan de helft aan boodschappen binnen en nog ruim de helft van budget over!). dus hier gaat t goed deze maand:D
  wij eten: maandag spagetti, dinsdag tomatensoep met brood/omelet, woensdag bloemkoolschotel, donderdag gekookte aardappels met groente/vlees, vrijdag brocoli met gehakt, saus en rijst, zaterdag macaroni, zondag boerenkool, maandag gebakken aardappels met groente en vlees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier ook al bezig met een lijstje. Vanavond zelfgemaakte hutspot met slavinken en morgen eten we de helft van gisteren, ik had voor 2 keer gekookt (tagliatelle met kip, roomsaus en champignons.)
  ik ben ook van plan om dit weekend pannekoeken te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben totaal gefixeerd op de stoofpeertjes. Die wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mjam ,mjam ik kwam een peren boon tegen langs de vaart. Ben peertjes aan het stoven ...
  een collega zei dat je ook handperen kan stoven . Je moet het dan korter stoven . Ben benieuwd naar het eind resultaat .annegreet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan echt niet zeggen dat je lijstje niet gezond is hoor. Gewoon normaal avondeten. En als je je friet gewoon koopt in de supermarkt ben je veel goedkoper uit en kun je een keer echt uit eten gaan van je andere potje.

  BeantwoordenVerwijderen