maandag 21 oktober 2013

Herfstvakantie

Wij mogen deze week genieten van de welverdiende herfstvakantie. Na 9 schoolweken waren we, en zeker ZL1, daar zeker aan toe. We gaan deze week dan ook allerlei leuke dingen doen.

Vrijdagmiddag kwam het beste vriendje van ZL1 spelen en bleef ook slapen. Wat leuk! Zaterdagmorgen zijn we eerst naar de speel-o-theek geweest. Kinderen zijn helemaal blij met de skelter die ze meegenomen hebben. Zondag is ZL1 met ML naar de film Planes geweest. Ondertussen is VL met de jongsten naar het speelpark geweest.

Vandaag hadden we eerst een relaxt ochtendje thuis. ZL1 heeft de hele ochtend in z'n pyjama gelopen. Rond 12 uur zijn we naar Ballorig gegaan, zeker een uur rijden. Daar had ik met vriendinnen afgesproken. Na afloop ben ik met de kinderen bij de McDonald's gaan eten.

Morgen weten we nog niet zo goed wat we gaan doen. ML is ook vrij. Misschien gaan we een bezoekje brengen aan de zeehondencrèche in Pieterburen.

Woensdag blijven we gewoon thuis, de jongsten gaan naar het kdv in de ochtend. In de middag gaan we waarschijnlijk naar het speelpark. Het wordt mooi weer en dit is de laatste week dat we er nog naar toe kunnen.

Donderdag gaan de jongsten de hele dag naar het kdv en ga ik waarschijnlijk met ZL1 een bezoekje brengen aan Ikea.

Opa en oma hadden bedacht om vrijdag met de hele familie naar een pretpark te gaan. Zaterdag is ML een dagje weg, dus dan blijven we ook maar lekker thuis. En voor de zondag staat er ook nog niets op het programma, dus dan gaan we maar lekker een familiefilm kijken met wat lekkers erbij.

Zo zijn onze dagen lekker gevuld! We gaan lekker genieten van de vrije tijd en van ons gezin. En dan maken we ons op voor de laatste twee maanden van het jaar. Wat gaat de tijd hard!

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal gezellig maar druk uit. Hier een dagje naar opa & oma, wij moeten gewoon werken. Er is kermis in de stad dus misschien daar even heen. Misschien met een vriendje spelen. Zondag hadden we een pyamadag. En dat is eigenlijk wel wat zoonlief (5) het allerfijnst vind in de vakantie, want hoewel hij er wel aan toe is hoeft het van hem niet. Dus ik geef hem dan ook elke dag gewoon wat werkjes, zoals zelf boekje lezen, een 6-sudoku doen of een doolhof maken. Uit de bieb boekjes gehaald om te vouwen met vouwblaadjes. Niet dat het moet van mij maar dit is wat hij zelf graag wil, dus elke dag even een half uurtje "huiswerk" maken, zoals hij het zelf noemt.
  En dan alweer de laatste 2 maanden van het jaar, en idd de tijd gaat hard en de komende 2 helemaal. Allemaal feestjes, manlief alleen maar werken. We komen onze tijd wel door.

  Fijne vakantie toegewenst.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker! Wij hebben (nog) geen kinderen.. De eerste word verwacht in maart :). Ik lees alvast jullie blogs mee zodat wij ook straks verantwoord met ons geld kunnen omgaan als de kleine er straks is. Jullie gaan elk geval nog wel lekker veel op pad! Wij hebben een korting flyer gehad van het dolfinarium, misschien dat je die ook kunt vinden op internet. 10 euro korting per persoon + patatjes.

  Ik vind het heel spannend. Ik stop zo meteen met werken, dus wij gaan er flink op achteruit qua inkomen. We hebben nu een paar maandjes mijn salaris weg gestort om alvast eraan te wennen. Het lukt echt net! Soms komen we 20-30 te kort en soms houden we 30-40 over. Goed in de gaten houden dus. Er gaat ook nog een auto uit, maar daar hadden we met het terug storten al rekening mee gehouden. Heb gister al mijn gegevens geupload in afas (huishoudboekje digitaal) Dat deden we al een tijdje, maar niet zo consequent. Gister avond heb ik alle functie pas een beetje getest. Je kunt zien hoeveel je gemiddeld uitgeeft per maand aan een bepaald onderdeel. Wij dachten dat de auto's ruim genomen iets van 200 euro per maand per auto waren. Wat ik al heel veel vind. Maar door al het onderhoud, verzekeringen e.d. komen we uit op 500 euro totaal per maand!! Dat is 250 euro per auto!

  Nu weet ik zeker dat er een uitgaat. Geen twijfel over mogelijk. Door 'Een dubbeltje op zijn kant' wisten we al een hoop, maar jullie verhalen (ook over het aflossen) geeft ons een zetje in de rug. Als jullie het met 3 kinderen voor elkaar krijgen en net zo veel verdienen als ons en dan ook nog de hypotheek kunnen aflossen, moet het ons ook lukken om aan het einde van de maand geld over te houden, zodat we ook kleine beetjes kunnen aflossen.

  Vandaag hebben we de eerste storting binnen gehad op de annuĂŻteiten hypotheek, nu die andere hypotheken nog! Dan krijgen we lasten vermindering, waardoor we hopelijk net als jullie ook leuke dingen kunnen doen in de schoolvakanties als ze wat ouder zijn, zonder dat we daarvoor veel moeten werken, ook wij dromen ervan, beiden, elk geval 4, het liefst 3 dagen te kunnen werken.

  Dat is onze droom! Niet om rijk te worden door te werken, maar te werken om te kunnen leven. Jullie hebben dat volgens mij al zo mooi voor elkaar!

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anna,

   Wat een leuke en uitgebreide reactie! Fijn dat onze blog je inspireert om je droom achterna te gaan.

   We wensen je een hele fijne zwangerschap toe en we hopen dat je nog een hele tijd hier blijft lezen en reageren!

   Verwijderen
 3. Bij ons hoefden de kinderen maar 7 weken voordat het herfstvakantie werd! Wat verschilt dat enorm zeg. Het is echt schitterend weer, dus we boffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, we zijn naar t strand geweest en vanochtend met zijn allen boodschappen gedaan, kinderen logeren om de beurt bij opa en oma en af en toe gaat er een bij de andere opa en oma spelen. Gisteren controle chirurg v e vd kids, is een uur rijden voor ons. Hebben we gecombineerd met eten en spelen bij ikea.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En verder nog wat met mijn vriendinnen die kids vd zelfde leeftijd hebben afgesproken. Altijd leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen