vrijdag 25 oktober 2013

Weekendje weg voor de kerstdagen

Sinterklaas is nog niet geweest, dus wellicht iets te vroeg om nu al over kerst te schrijven, maar een goede voorbereiding is het halve werk :-)

De afgelopen jaren gaan wij vlak voor de kerstdagen vaak 1 of 2 nachten naar een hotel of pension ergens in een gezellig stadje over de grens in Duitsland of België. We nemen dan meestal het jongste kind mee en laten de oudste(n) bij opa en oma logeren. Maar nu we met deze blog begonnen zijn en we dus meer letten op onze uitgaven, past zo'n extra vakantie niet echt goed bij het consuminderen.

Toch verwacht ik dat we ook dit jaar weer 1 of 2 nachten ergens in een stadje in Duitsland gaan verblijven om er even lekker helemaal uit te zijn en een beetje te proeven van een ander sfeertje. Overdag cultuur, 's avonds lekker uit eten en over de leuk verlichte kerstmarktjes lopen en hier en daar een beetje glühwein drinken.

Niet heel goed voor onze portemonnee, maar doordat ML meestal wekelijks een nacht in een hotel verblijft voor zijn werk en daarmee genoeg punten heeft verzameld voor hotelovernachtingen, zullen de kosten voor overnachtingen meevallen. Er blijven dan alleen kosten over voor brandstof en eten.

Omdat er vast wel een aantal lezers zijn die ervaring hebben met leuke steden in Duitsland, ben ik benieuwd welke stad jullie adviseren om te bezoeken. En zijn er meer consuminderaars die er ook nog een paar nachten tussenuit gaan zo rond de kerstdagen?

10 opmerkingen:

 1. Wij gaan ook rond deze tijd vaak 1 nachtje weg met een hotel bon van F.letcher ofzo. Misschien niet zo consuminderig, maar wij genieten daar enorm van. En het kan natuurlijk veel duurder, dus die ene keer per jaar, ach, dat moet toch kunnen. Geniet ervan! Wij zijn ook gek op Duitsland, maar echt een advies geven voor een stad vind ik moeilijk, er zijn er zoveel die de moeite waard zijn. (Monschau, Trier)

  Groeten van M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt dan wel consuminderen en op de centjes letten, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf eens mag verwennen. Stel van te voren een budget voor jezelf vast. Gewoon fijn van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij gaan niet weg, ook omdat we het geld er niet voor (over) hebben, we kunnen genoeg leuke dingen doen die (bijna, want benzinekosten) gratis zijn. daarnaast hebben we nu een erg laag inkomen. we zijn een paar jaar geleden eens naar Winterberg gegaan, en dat was helemaal leuk! veel plezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oberhausen vind ik leuk, CentrO is een groot overdekt winkelcentrum en buiten eromheen een grote kerstmarkt. Ook is er nog veel meer te doen in Oberhausen, maar ja kost wel allemaal geld, dus niet echt consuminderig ;)...maar wel leuk. o ja dichtbij zijn allemaal hotels, zodat je zo naar CentrO kunt lopen.
  gr zonnigenzuinig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon doen als het kan. Genieten is ook belangrijk. Berlijn in kerstster is prachtig, ooi een smet de bus geweest voor maar € 89,00 twee nachten incl vervoer. Prachtig verlicht. Gent is ook erg sfeervol.
  Groet Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oberhausen is erg mooi, ik ben erg fan van Keulen met z'n prachtige dom en kerstmarkten. En zit een prachtige markt in het park!
  Trier is ook erg leuk maar weer verder weg ( wij komen uit nijmegen). Ik hoorde dat Münster heel erg leuk schijnt te zijn met veel oude huizen, steegjes en straten. Daar wil ik ook nog eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind Munster een erg gezellig centrum hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als dit iets is waar je erg van geniet en je hebt het geld er voor over, moet je dit gewoon doen. Consuminderen doe je op de gebieden waarvan jij vindt dat het kan. Consuminderen om het consuminderen is geen goed uitgangspunt. Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik woon niet zover van Bentheim af.Lief stadje met een oud kasteel.Heel heuvelig,Het is een Kurort dus als je wil kan je ook in heel warm water poedelen.Oormarsum(ned)is ook nog vlakbij.Als je van musea houdt...Munster.Fijne dagen ,Anneke*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet ook kunnen genieten. Consuminderen betekend niet dat je meteen helemaal nooit meer iets leuks mag doen. Het betekend dat je wat bewuster met je geld omgaat zodat je bijv. ook geld kunt overhouden om leuke dingen van te doen. Een budget is misschien een handig idee. Je kunt altijd nog zelf een broodje meenemen de stad in en wat drinken zodat je niet op een duur terrasje hoeft te zitten, of proberen te besparen op parkeerkosten. Wij besparen ook waar dat kan, maar af en toe een beetje luxe mag toch?

  BeantwoordenVerwijderen