woensdag 26 juni 2013

Energie

We zijn nu een aantal weken bezig om onze meterstanden bij te houden via het programma van Nuon. Ik moet zeggen: het werkt best aardig. Je krijgt een mooi grafiekje te zien en als je op een meetpunt klikt met de muis, zie je wat je vanaf het vorige meetmoment hebt verbruikt.

Toevallig hebben we de afgelopen twee weken precies 115 kWh per week verbruikt. Zo komen we uit op ongeveer 460 kWh per maand.

Zoals we al vaker gezegd hebben, hebben wij een warmtepomp in huis. We gebruiken geen gas. De warmtepomp regelt de verwarming in huis en ook warm water. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp in plaats van vloerverwarming ook aan vloerverkoeling doet in de zomer. Erg prettig op warme dagen. We hebben geen zonwering en een behoorlijk grote raampartij in de woonkamer, maar toch wordt het zelden warmer dan 24 graden in huis. En die 24 graden halen we alleen als het buiten een week tropisch warm is.

We hebben het idee dat de vloerverkoeling weinig energie kost, maar we zijn dus druk bezig om dat nu uit te zoeken. Mag ook wel eens, na 4 jaar. :-)

2 opmerkingen:

  1. Nou dat kon nog wel eens tegenvallen zeker als het geen klasse A pomp is soms lijkt 90 Watt weinig maar als de pomp 24 uur aanstaat tikt dat toch aan op jaarbasis dit als voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen

  2. Oei, en die warmtepomp draait 24 uur per dag? Dan zou het wel es tegen kunnen vallen. Er bestaan apparaatjes die er voor zorgen dat de pomp een keer per kwartier even draait. Scheelt bakken met elec. en dus geld.
    Inte

    BeantwoordenVerwijderen