dinsdag 11 juni 2013

Vakantie

We hebben begin van het jaar een vakantiebudget van €1.200 ingesteld. Aangezien we waarschijnlijk maar 2 weken gaan kamperen, zou dat haalbaar moeten zijn, maar wat we al geleerd hebben tijdens onze korte vakantie van inmiddels ruim een maand geleden, is dat we tijdens een vakantie toch makkelijk in oude gewoontes terugvallen en het geld wat makkelijker uitgeven.

We zijn in het begin van het jaar donateur van de SVR (kamperen bij de boer) geworden en gaan dus ook proberen een leuke camping te vinden bij een boer. De prijzen van een redelijke boerencamping met speeltuintje en goede sanitaire voorzieningen ergens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk ligt wel al gauw op €25 per nacht. Voor 2 weken zouden de overnachtingskosten dan op ongeveer €300 uitkomen. We koken meestal gewoon op de camping en dat doen we gewoon met ons huishoudgeld, maar er komen nog 2 volle tanks diesel (€200), ijsjes (€50), lekkere dingen (€75), uitjes (€200) en extraatjes (€75) bij. Dan nog blijven we met €800 wel ruim binnen de €1.200 voor 2 weken vakantie.

Dat zou betekenen dat we onze traditie om rond de kerstdagen nog even een paar nachtjes naar een leuk stadje in één van onze buurlanden ook met onze krappe budgetten nog wel door kunnen blijven zetten.

Gaan jullie op zomervakantie? Hoe lang gaan jullie op zomervakantie en wat denken jullie tijdens de zomervakantie uit te geven?

12 opmerkingen:

 1. Wij gaan vier weken naar de camping, hebben een seizoenplaats maar verhuren de caravan ook regelmatig, verwacht voor dit jaar aan kosten van het stageld en gasflessen ongeveer 500 euro kwijt te zijn. (na aftrek huurinkomsten) verder zijn we aan boodschappen altijd meer kwijt dan thuis en halen wekelijks friet ipv zelf bakken, terrasje/ijsje af en toe, hoop met 1000 euro de vier weken aan boodschappen e.d. het wel te redden, we zijn hier met 6 personen, vaak gaat er nog wel een weekje een loge mee en we hebben een jarige op de camping, dus ook visite. Hoop dat het me lukt om dit geld allemaal op te krijgen;-) heb nl. op vakantie toch altijd een beetje moeite met overdadig geld uitgeven omdat ik dit thuis ook niet doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, die berekeningen, intrigeren mij altijd:
  Mogelijk tel ik verkeerd, maar ik kom op 900 euro. Dat is nog altijd 300 euro voor met de kerst. Leuk streven om geld over te houden.

  Diesel 200 euro en zuid Duitsland Umgebung München vanaf Amsterdam is 825 km x 2 = 1650 km
  Prijs diesel in München, volgens http://auto-presse.de/auto-service/benzinpreise.php 1,31 per liter.
  Je kunt buiten de reis nog 645 kilometer extra reisen bij een diesel verbruik van 1: 15.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen sinds vorig jaar aan huizenruil (www.huizenruil.com). Zo kan je goedkoop overnachten, en er past ook nog iemand op je huis. Dit jaar gaan we naar Berlijn en Noorwegen. Vorig jaar Amerika, dat was door de vlucht natuurlijk toch duur, maar door het huizenruilen bleef het binnen de perken. We hadden ook auto's geruild, dus we hoefden ook geen auto te huren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hebben we vorig jaar nog serieus over nagedacht, maar we kregen een mooie aanbieding toen voor een hotel in Oostenrijk.

   Hoe gaat dat met huizenruilen, moet je eigen huis spik en span zijn opgeruimd? Het zou een stok achter de deur zijn om alles weer even super netjes te maken.

   Verwijderen
 4. wij gaan een weekje naar r.oompot in limburg. wel ietsje luxer een kinderhuisje. zo kan dochter van 3 met de kindjes in de omringende huisjes spelen en zit er een speeltuintje in de achtertuin. erg relaxt voor ons en leuk voor haar! zoontje moet nog veel slapen nl dus wel fijn als we ons in het huisje en op het park ook kunnen vermaken aangezien we geen hele dagen op pad kunnen.... en ivm het weer naar een binnenbad en binnenspeeltuin gezocht op het park.. (we gaan nog deze maand) het verblijs was 325 euro. we doen de eindschoonmaak zelf dat scheelt 67,50.. makkelijk verdiend ;) veel zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Vorden zit een erg leuke SVR camping! Kijk maar eens op 'de Grasplas". Wij gaan zelf niet meer, nu de kinderen zelf gaan, maar daar was het erg leuk altijd. Zwemwater bij de hand en de achterhoek is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Misschien dat we in augustus/september nog een weekendje gaan kamperen, als het budget het toelaat natuurlijk. We vinden het zelf wel leuk om in de zomervakantie naar het buitenland te gaan. Dan hebben we een echt vakantiegevoel. Niets mis met Nederland, maar dat vind ik meer voor tussendoorvakanties. :-)

   Verwijderen
 6. Wij gaan niet op vakantie, vind het niet leuk en met 1 kleine dreumes al helemaal niet. En ik heb vakantiegeld gekregen van de baas en die gaan wij gebruiken voor dagjes uit en zo nu en dan makkelijk (uit) eten. Want dat vind ik wel weer leuk, of wat lekkers halen en dan thuis de tafel gezellig dekken of buiten gourmetten bij mooi weer. Ik vind BBQ vreselijk, dus dat doen we thuis niet. Dat budget is 400 euro en ik heb ook nog over van vorig jaar, want toen bevallen van ons meisje en niet alles verbruikt.

  groetjes,
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen de kinderen kleiner waren gingen we niet of een midweekje op een bungalowpark. Vorig jaar vond ik de kinderen oud genoeg en zijn we voor het eerst wezen vliegen naar de zon. Dat is ons allemaal heel goed bevallen en de kinderen willen graag weer. We hebben nu afgesproken dat we dit jaar niet op vakantie gaan en het vakantiegeld bewaren zodat we volgend jaar weer op vliegvakantie naar de zon kunnen. We hopen op goed weer zodat we kunnen varen en zwemmen en we zullen ook heus wel een dierentuin op zoeken maar verder geen uitspattingen.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben groot voorstander van stacaravan-vakanties in Spanje. Met eigen veranda en airco. Qua kosten valt het reuze mee, naar de costa brava kan je ook rijden. Maar ik vlieg liever. Wat vakanties betreft ben ik wel makkelijk met geld. Ik pak wat sneller een taxi of wat lekkers eten / drinken op een terras. Ik heb dit jaar een abbonement voor de Apenheul, Dierenpark Amersfoort en 50%korting op Julianatoren. En in oktober gaan we naar K3 voor 6eu! ;-) Ik pluis uit waar het goedkoper is en vind het een sport om het te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Camperen ben ik niet zo'n fan van dus neem ik wel een huisje met zwembad (leuk voor de kids). We zijn in het voorjaar naar Sardinie gevlogen maar omdat mn vrouw stopt met werken doen we dat niet meer. Ik ga voortaan rijden op vakantie (heb beschikking over een leaseauto incl benzine dus dat scheelt). Budget is/wordt 1600,- all in 2 weken totaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In duitsland begint het na seizoen al eerder dan bij ons, dus ook de overnachtingen zijn dan een stuk goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen