vrijdag 28 juni 2013

Modderdag

We hebben een hele drukke, maar gezellige dag achter de rug. En op dit soort dagen zijn we wel erg blij dat we allebei vrij zijn op vrijdag. Rond half acht zijn VL en ZL1 opgestaan en hebben een boterham gegeten. Om 08:15 uur wilden we net de deur uitgaan, toen ML en ZL2 en DL beneden kwamen voor hun ontbijt. Snel ZL1 naar school gebracht, terwijl de rest van het gezin nog aan het ontbijt zat.

Vervolgens is VL met ZL2 weer naar het kinderdagverblijf gefietst. Daar werd Modderdag gevierd. Er waren verschillende activiteiten voor de kinderen: er was een modderkeuken met veel zwarte modder en potjes en pannetjes, stokjes en schelpjes. Ook konden kinderen een schilderij maken. Aan de gewone plakkaatverf werd modder en Glutofix (lijm) toegevoegd, zodat ze hier lekker mee konden kliederen. Daarnaast waren er twee grote ronde teilen met modder en water, waar schatten in waren verstopt. De kinderen konden zo lekker graven met hun handen. Er was een stukje 'blote voeten pad' en de kinderen mochten zichzelf schminken met stoepkrijt, vermengd met water en modder. 'Beleven en ervaren' zijn de kernbegrippen die hierbij horen. De kinderen (twee- en driejarigen) liepen eerst nog wel wat onwennig rond, maar al snel waren een paar kinderen flink aan het wroeten en aan het graven in de modder. Prachtig!

Ondertussen was ML met DL thuis. Voor beiden een relaxt ochtendje. Om 12 uur konden we snel met ons hele gezin een boterham eten en warme chocolademelk drinken. Ja, in juni! Want het was wel berekoud vanmorgen, een graad of 13 hier. Drie kwartier later kon ZL1 zich in zijn oude kleding hijsen, want in de middag was het Modderdag voor de BSO-kinderen! Samen met ZL1 en met een vriendje van hem, is VL weer naar het kindercentrum gefietst. Daar konden de kinderen zich weer heerlijk met de modder uitleven. Er was nu ook een giga groot stuk landbouwplastic uitgespreid met daarop water en groene zeep. Veel kinderen hebben zich hier heerlijk kunnen uitleven. Ondertussen heeft VL flink meegeholpen met water sjouwen en modder aandragen. Zie voor meer informatie: www.modderdag.nl. ML was thuis met ZL2 en DL, en die waren lekker aan het slapen, dus ML heeft heerlijk kunnen relaxen.

Om 15:30 uur waren we weer thuis. ZL1 is samen met zijn vriendje eerst in bad geweest, want ze waren behoorlijk vies en toch wel wat koud. Daarna hebben we lekker zelfgemaakte popcorn gegeten met een filmpje erbij. Moeder van het vriendje kwam een uurtje later met haar twee jongste kinderen bij ons. De kinderen hebben heerlijk met elkaar gespeeld en daarna hebben we met z'n allen een pan stamppot andijvie met spekjes soldaat gemaakt.

Vervolgens snel de kinderen op bed gelegd. VL is nog even naar de bibliotheek gefietst en daarna is ML naar vrienden gegaan om even samen wat te gaan drinken in de kroeg.

Kortom, een heerlijk druk dagje achter de rug. Op zulke dagen zijn we toch maar even enorm blij dat we allebei op vrijdag vrij zijn. Zo hebben we net een dag extra weekend en kunnen we ook apart dingen ondernemen met de kinderen, zodat een ieder de volle aandacht krijgt.

2 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een gezellige dag. Hier zou zoonlief niet aan mee willen doen, want daar wordt hij vies van. Ze mochten gisteren op school naaktslakken zoeken en oppakken en bekijken met een vergrootglas, want hun thema is insecten/kleine beestjes. Nou hij heeft ze wel gezocht maar geen haar op zijn hoofd die er aan denkt om zo'n ding op te pakken. Veel te vies. Zelfs de zandbak vond hij vroeger niet heel erg leuk, hoewel dat nu wel een beetje begint te komen.
  Hier hebben we alleen op zondag een gezamenlijke vrije dag, vooral op zaterdag vind ik dat wel eens jammer. Nooit eens alleen, voor mijzelf wat kunnen doen buitenshuis. Moet ze altijd meenemen.

  Goed weekend

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weten jullie wat nog veeeeeel lekkerder is dan andijviestamppot met spekjes?
  Andijviestamppot met spekjes drie kleuren paprika en kaas erdoorheen. Gaat hier schoon op! :)

  BeantwoordenVerwijderen