vrijdag 7 juni 2013

Weekmenu

Vanmorgen zijn we met z'n vieren naar de supermarkt geweest. ZL1 was op school, en zo konden we even 'rustig'  de boodschappen doen. Vanmiddag moesten we even op de kinderen van buren van ons passen, en toen zij aan het eind van de middag weer terug waren hebben we met z'n allen de barbecue aangestoken.

Vandaar ook dat ML meeging naar de supermarkt. Barbecuen is zijn grote hobby, en hij maakt heerlijke gerechten klaar. Zo had hij heerlijke hapjes gemaakt van aardappel en bacon, een gemarineerde beenham, stukken varkenshaas met bacon en een grote salade van tomaatjes, komkommer en fetakaas. De kinderen hadden allemaal een braadworstje en deden zich tegoed aan het stokbrood op de tafel.

De weekboodschappen zijn flink duurder uitgevallen deze week, door de barbecue natuurlijk en daarnaast hadden we ook wat producten voor de voorraad nodig: ketchup en verschillende soorten kruiden. Deze week hebben 84,47 euro uitgegeven aan de boodschappen en daarnaast nog 26,42 euro voor twee pakken luiers.

Ons weekmenu:
Vrijdag: de hierboven beschreven barbecue
Zaterdag: soep (we hebben al tijden een zak kant klare soep in de voorraadkast, die moet op) met brood
Zondag: quiche
Maandag: aardappels, bloemkool uit de vriezer en een tartaarse
Dinsdag: spaghetti
Woensdag: aardappels, wortels en slavinken
Donderdag: spaghetti

2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed en simpel uit.
  Zelf heb ik vaak veel kosten aan de overige maaltijden en drinken.
  Je bent, zoals je eerder schreef, ook veel geld kwijt aan de tussendoorhapjes op de scholen van de kinderen. De verjaardagpartijtjes van de kinderen, enz. Enz. Dat maakt het bij elkaar behorlijk duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle wordt duurder en mijn kinderen worden/zijn jong volwassenen en eten (beginnen) te eten als wolven (iets met groei te maken?) ik heb steeds meer nodig (brood-vleeswaar-kaas-aardappel-groent-vlees)
  Vooral groente en vlees nemen al een grote hap uit de wekelijkse budget. Als het weer nog ff lekker blijft kunnen we binnenkort uit eigen volkstuin eten, scheelt alweer.

  BeantwoordenVerwijderen