maandag 24 juni 2013

Open boerderij dagen

Gisteren zijn we lekker in de regen (ahum!) naar twee boerderijen hier in de buurt gegaan. Veel boerderijen door heel Nederland hielden een open dag. Via de website www.lekkernaardeboer.nl hebben we twee boerderijen hier in de omgeving uitgezocht en we zijn in de auto gestapt en er naar toe gereden.

We hebben de auto gepakt omdat het gisteren echt ontzettend slecht weer was. Anders hadden we er nog een gezellig, gezond en goedkoop fietstochtje van kunnen maken met onderweg een picknick. Nu hebben we ons van armoe maar getrakteerd op thee met overheerlijke scones met jam en clotted cream. :-) Nou ja, verwennen mag! We gaan maar weer besparen op terrasjes als het wat beter weer is!

De kinderen hebben zich in ieder geval uitstekend vermaakt. De eerste boerderij was een biologische zorgboerderij met geiten (voor vlees en melk) varkens (vlees) en een paard (om op te rijden en te verzorgen). Ik ben alweer vergeten welk ras varkens daar werden gehouden, maar ze waren voor de jaren 60 erg populair in Nederland vanwege het lekkere vlees. Daarna werden ze bijna niet meer gefokt, want het vlees was te vet, de varkens waren te klein en groeiden niet snel genoeg en ze waren te behaard. Maar nu willen mensen toch meer betalen voor lekker vlees en een goed leven van de dieren, dat dit ras nu weer in opkomst is. Weer wat geleerd!

We hebben ook nog een kaasboerderij bezocht, maar die viel eerlijk gezegd wat tegen. Daarna zijn we dus lekker naar een brasserie gegaan. We hadden nog twee boerderijen op het programma staan, maar de kinderen waren nog helemaal vol van de geiten en hadden niet zo veel zin meer. Wij hadden ook wat natte voeten gekregen, dus hop naar huis.

Thuis hebben we nog even gezellig op de bank gehangen met een filmpje en zelfgebakken popcorn.

Een relaxt zondagje dus, maar we hopen toch eindelijk eens op mooi weer!

1 opmerking:

  1. Wij wilden gisteren ook naar een boerderij, maar er was maar 1 in onze provincie. Niet zo heel ver weg maar moeten wel met de auto. Maar helaas regende het echt de hele middag en 's ochtends hadden we nog verjaardagsvisite die ook bleven lunchen en dat duurde ook wat langer dan verwacht, maar wel heel gezellig. Dus volgend jaar maar weer proberen.
    Maar jullie hebben wel een hele relaxte zondag gehad, lekker hoor. Kun je weer even opteren.

    groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen