woensdag 19 juni 2013

Energieverbruik

Begin april zijn we overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. We moesten behoorlijk bijbetalen omdat we net de dure wintermaanden achter de rug hadden. We hebben toen ook afgesproken dat we in de zomermaanden maximaal 600 kWh per maand zouden verbruiken, en in de wintermaanden maximaal 800 kWh.

We houden de energiestanden nu bij via de website van onze nieuwe energieleverancier.

In de maand mei hebben 423 kWh verbruikt. Dat klopt wel redelijk, want de afgelopen week hebben we 115 kWh verbruikt. Tot nu toe blijven we dus goed binnen ons energiebudget, maar het echte besparen komt natuurlijk in de winter!

Wel zijn we erachter gekomen dat het overstappen naar een nieuwe energieleverancier niet helemaal soepel is verlopen. We zijn ervan overtuigd dat we hebben gekozen voor enkeltarief, alleen nu blijkt dat we nog steeds dag- en nachtstroom hebben. Ook hebben we tijdens het gesprek in maart gevraagd of alles bij de nieuwe prijs van 117 euro in zat, ook Enexis. Dat was zeker zo. Jammer dat achteraf blijkt dat we gewoon Enexis apart moeten betalen. Dit kost 15 euro per maand. En 117 euro + 15 euro maakt 132 euro. En dat bedrag betaalden we ook bij onze oude energiemaatschappij.... We zijn er dus zeker niet op vooruit gegaan.

Dit weekend toch nog even de papieren erbij pakken en alles doorlezen, dit vinden we natuurlijk niet leuk. We zijn er niet slechter van geworden want we betalen natuurlijk evenveel per maand, maar dit vinden we geen nette manier om nieuwe klanten te werven. Wel beloven, maar gewoon niet doen. Wellicht zijn wij te laks en te lui geweest omdat we het niet eerder in de gaten hadden. Daarom van het weekend de papieren er maar bij pakken.

En nu duiken we ons bed in, het was een drukke dag geweest.

12 opmerkingen:

 1. Bij dit maandelijks verbruik zeg ik, GOOI DIE 22 PANELEN MAAR NEER :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de offertes stromen binnen, dus dat gaat zeker gebeuren!

   Verwijderen
 2. Op je meter zie je het verschil tussen hoog en laag tarief niet. Die blijven beiden gewoon doortellen alleen worden de waarden straks tegen hetzelfde tarief afgerekend. De beide meterstanden komen ook op je afrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij moeten hetzelfde bedrag nog aan enexis betalen, dit wordt wel verrekend op de eindafrekening. Maar wij moesten dus ook meer p/maand betalen dan daarvoor. Wij hebben dit zo wel gelaten omdat we een paar maanden later de eindafrekening kregen. Wij verbruiken nog steeds te veel stroom naar mijn idee, dus p/saldo zijn wij niet zo heel veel minder gaan betalen nu na de eindafrekening. Maar dat wij zijn overgestapt had ook meer met ons zakelijk gedeelte te maken, die los staat van onze woning. Dit heeft mijn man allemaal geregeld, maar ik blijf erbij dat we er p/saldo niet op zijn vooruit gegaan. Dus idd de papieren er maar weer even bij pakken. Je stukje is weer even een reminder voor mij, bedankt :-) En anders volgend jaar maar weer overstappen en nog beter opletten.


  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bedoel je met verrekenen op de eindafrekening? Wij hebben nog geen ervaring met het apart betalen van Enexis.

   We betalen nu elke maand 15 euro en op de acceptgiro staat inderdaad dat de eindafrekening plaastvind in augustus.

   Verwijderen
  2. De bedragen die je nu aan Enexis betaalt, gaan mee bij de eindafrekening van je huidige leverancier. Dus je krijgt niet ook nog een afrekening van Enexis. Dus waarschijnlijk gaat je eindafrekening van je huidige leverancier in augustus plaatsvinden.

   Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.

   groetjes,
   Janneke

   Verwijderen
 4. ik was er al bang voor toen je vertelde dat je ging overstappen naar de Nuon :( niet vertellen dat je de Enexis nog apart moet betalen is typisch zo'n verkoop-trucje dat ze bij Nuon altijd gebruiken om goedkoper te lijken.

  Ik hoopte dat ik geen gelijk had toen ik een paar maanden geleden je daarvoor waarschuwde, maar helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Daantje,

   Ik heb even je waarschuwing gemist.

   Ik vind het erg jammer dat, ondanks dat we het nog gevraagd hebben, het toch niet eerlijk verteld is.

   Verwijderen
  2. Ik had destijds Daantje haar opmerking wel gelezen en dacht toen ook al bij mijzelf van oh shit. Omdat wij toen ook zijn overgestapt naar N.uon voor gas, electrisch hadden we al bij hun. Ik vind het idd ook niet zo netjes van hun hoe ze er mee omgaan, door dit niet te melden, maar wel achteraf zeggen als je er nog een keer om vraagt omdat je nu p/maand meer betaald. En diegene die dit met mijn man had geregeld werkte er ook niet meer toen ik hierover achteraan belde :-( Maar ja, betalen moet je toch en het enigste wat je er aan kunt doen is letten op je verbruik, want de vastrechten ben je sowieso kwijt. En die maken het allemaal zo duur.

   groetjes,
   Janneke

   Verwijderen
 5. Koken jullie elektrisch? Ik vind het weekgebruik zo hoog. Wij gebruiken 40 kwh per week. Soms iets minder, in de winter ietsje meer. Maar ben nog nooit boven de 56 uit gekomen (kerstweken met extra lichtjes en t.v. aan i.v.m het glazen huis...de verlichting is ondertussen vervangen voor LED en dat scheelde)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij koken elektrisch en doen verder alles elektrisch, we hebben geen gasaansluiting.

   Oja, bedankt voor de reminder over de LED-lampen. Als hier de (spaar)lampen kapot gaan, dan gaan we ze ook vervangen voor LED.

   Verwijderen
 6. Ik kijk elk jaar op gaslicht.com voor een nieuwe aanbieding. Hier krijg ik een goed overzicht inclusief alle bijkomende kosten. Ik ben net overgestapt van Eon naar Essent. Deze had nu voor mij de laagste tarieven per kwh en m3 gas en ook nog een leuke bonus na 1 jaar.
  Zo weet ik dat wij er dit jaar wel op vooruit gaan.

  Groetjes, Immy

  BeantwoordenVerwijderen