zaterdag 8 juni 2013

Hoera! Een feestje vandaag!

Want ML en VL zijn zes jaar bij elkaar! En dat vieren we ieder jaar met een heerlijke quiche, zelfgemaakt door ML.

Zes jaar geleden kenden wij elkaar nog niet. VL woonde in een appartement en ML in een eengezinswoning in een stad, 120 km van onze huidige woonplaats vandaan. Via internet hebben we elkaar ontmoet. Eerst maar eens een keer afgesproken voor de gezelligheid, waarbij VL totaal geen klik voelde. Ze vond hem maar wat gewoontjes en het was gezellig, maar niet meer dan dat. Een maand later nodigde ML toch nog een keer VL uit voor een hapje eten en een avondje gezelligheid. VL is daar naar toe gegaan onder het mom van: 'Ach, hoef ik niet te koken en ben ik weer een avondje onder de mensen.' ML had een heerlijke quiche gemaakt. Na het eten hebben we nog een bordspel gedaan: Ticket to ride. En tijdens dat spel gebeurde het: VL werd helemaal hoteldebotel verliefd op ML en sinds die avond, 9 juni 2007, zijn we bij elkaar.

In die zes jaar hebben we al veel meegemaakt: we zijn een nieuw leven gestart in een nieuwe woonplaats, VL heeft een nieuwe baan en ML is ook geswitcht van functie binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. En natuurlijk op privé gebied: getrouwd en drie prachtige kinderen hebben we gekregen.

Misschien is het leuk om de volgende keer iets meer te vertellen over de manier waarop we het huis waar we nu wonen hebben gekocht. Voor nu wil ik afsluiten met het recept voor de quiche:

Benodigdheden:
6 plakjes roomboterbladerdeeg
een broccoli
een verpakking gerookte ham
een paprika
een ui
champignons
4 eieren
geraspte kaas
vier kazen saus
paneermeel

Roerbak de kleine stukjes broccoli, de gesneden ui, de gesneden champignons, de gesneden paprika in een wok. Laat ondertussen de bladerdeegplakjes ontdooien en bekleed de springvorm. Strooi wat paneermeel op de bodem en leg daarop de in kleine stukjes gesneden ham. Doe alles uit de wok ook in de springvorm. Maak ondertussen de vier kazen saus klaar volgens de verpakking, kluts daar de eieren ook doorheen en schenk dat bovenop de quiche. Strooi er wat geraspte kaas overheen en dan een half uurtje in de oven op 200 graden.

De quiche smaakt heerlijk en ook onze kinderen hebben er van genoten!

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd !!!

  Ik leuk zo,n inkijkje ..... en toen een recept :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd.

  En wat leuk ipv een liedje jullie eigen gerecht:-)

  En dat recept ziet er lekker uit, met ingredient die wij nooit eten (brocoli), dus wie weet....

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd. Als je zo terugkijkt is er veel gebeurd in 6 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd, leuk zo'n 'eigen' quiche!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd!
  wij gaan meestal een dagje samen weg bij ons zoveel jaar samen zijn :p maar dit is een stuk goedkoper ;) leuk om dat zo samen te hebben zeg!!

  gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen