donderdag 27 juni 2013

Investeren in goud of aflossen

Zes maanden geleden maakten wij de keuze om af te lossen om daarmee onder andere onze maandlasten omlaag te brengen, ons huis boven water te krijgen en om iets beters te doen met ons spaargeld dan alleen maar op de bank laten staan.

We lazen toen ook verhalen van mensen die hun huis hadden verkocht en al hun geld in goud hadden gestopt omdat dat meer zekerheid bood dan een eigen huis. Maar toen ik net een online artikel las dat de goudprijs vandaag weer flink was gezakt, was ik toch blij dat wij ons geld in ons huis hadden gestopt.

Ontwikkeling goudprijs in de afgelopen 6 maanden 

Aan het eind van het jaar hopen wij €22.700 te hebben afgelost. Als we dat zelfde bedrag 6 maanden geleden in goud hadden ge├»nvesteerd, dan was er nu nog maar €16.100 van over gebleven. Dat betekent dat er in een half jaar €6.600 verdwenen zou zijn.

Wij houden niet zo van het nemen van grote risico's met ons geld, dus ik ben blij dat we ons geld niet in goud hebben ge├»nvesteerd, maar misschien is het juist nu de tijd om goud te kopen. De chinezen zijn in ieder geval massaal goud aan het inkopen nu de prijs zoveel gedaald is.

3 opmerkingen:

 1. Stel je voor dat het andersom was geweest dan was er nu een groter dubio .. wanneer gaan we verkopen?
  Dan waren je nachten niet zo rustig geweest als nu !

  Gr. Archie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goudprijs is alleen tijdelijk door papieren verkopen verlaagd, dit komt wel weer goed. Beleg al 10 jaar in goud en zilver, de rush naar goud in China en Rusland is sinds de prijsdaling ongekend, de prijsdaling had niets met fysieke handel te maken, maar hele grote banken die short staan.

  Daarnaast uiteraard nooit goud/zilver kopen met geld adt je niet kan missen.

  Ik denk dat de Cypryoten liever 200K goud hadden dan een spaarrekening........

  BeantwoordenVerwijderen