vrijdag 21 juni 2013

Vakantie inkopen

Vanmiddag zijn we even met het hele gezin op stap geweest om alvast een slaapmatje en een slaapzak te kopen voor ZL1. Het was echt ongelooflijk druilerig en vervelend weer, dus we hadden even zin om er op uit te gaan. De kampeerwinkel was lekker groot en er was ook nog een ballenbak, waar we ZL1 en ZL2 even konden loslaten. Zo zijn we de middag wel doorgekomen!

In ieder geval hebben we een slaapmatje en een slaapzak gevonden voor ZL1. Tot een paar maanden geleden sliepen de jongens allebei nog in een eigen Deryan tent. ZL1 in een kleuterversie en ZL2 in een babyversie. DL sliep in de kinderwagenbak. Nu schuiven ze allemaal een plaatsje op, en ZL1 gaat dus net als papa en mama in een 'grote mensen slaapzak' en een 'grote mensen matje'.

We hebben een slaapzak gekocht van 160x70 cm voor 29,99 euro en een slaapmatje van 160x50 cm ook voor 29,99 euro. In totaal dus 59,98 euro kwijt. Dit gaat van ons vakantiebudget af.

We hebben er trouwens bewust voor gekozen om nieuwe spullen te kopen. We vonden het in de eerste plaats niet zo heel erg duur, en ten tweede hebben we straks nog 2 kinderen die hier gebruik van kunnen maken. (moet DL straks wel in een blauwe slaapzak met een haai erop willen slapen).

We gaan volgend weekend de tent even opzetten in de tuin en dan ook onze andere spullen bij elkaar zoeken om te kijken wat er nog ontbreekt. In ieder geval willen we nog een bord, beker en besteksetje kopen voor ZL2 en ook al voor DL. Ook zitten we nog wat te dubben over een kooktoestel. We hebben nog nooit een elektriciteitsaansluiting nodig gehad op de camping, maar misschien moeten we dat nu wel gaan doen en een elektrisch kooktoestel aanschaffen. Of juist eentje met een gasaansluiting? Maar dat vindt VL weer een eng ding. Goed, we hebben nog een week om hier een beslissing over te nemen.

5 opmerkingen:

 1. Gas. Is veel efficienter met koken, uit is ook echt uit en dus veel sneller afgekoeld. Je kunt je kooktoestel veel makkelijker verplaatsen want binnen koken is niet goed voor de levensduur van je tent. Met een 3kg gastank doe ik een jaar of 3 met 2,5 week koken per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een elektrisch kooktoestel heb je nogal wat 'vermogen' nodig en niet alle campings hebben dergelijke aansluitingen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je voor gas gaat, kijk dan op marktplaats voor een lege campingaz fles. Deze werken via een ruilsysteem en ruil je dus om tegen een volle gekeurde fles tegen de prijs van een navulling. Via marktplaats is zo'n fles veel voordeliger dan een nieuwe kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou zeker op gas koken, veul makkelijker, en ach electra heb je idd niet altijd echt nodig, hangt een beetje van d e logistiek af ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een benzine kookstel van coleman, ideaal ! Benzine is overal te verkrijgen en hij is zeer zuinig in verbruik. Ook een lamp op benzine van coleman, zinnig, en zeer goed en sfeervol licht. We zouden niet anders meer willen !

  BeantwoordenVerwijderen