maandag 3 juni 2013

weekmenu

Nieuwe maand, nieuwe kansen! Vorige maand zijn we ruim over ons boodschappenbudget van 300 euro per maand gegaan, dus deze maand gaan we weer extra ons best doen. We gaan weer proberen om voor een hele week de boodschappen te doen, zodat we tussendoor niet naar de supermarkt hoeven voor de vergeten boodschappen. Gelukkig is juni een redelijke rustige maand voor ons, weinig verjaardagen en geen feestdagen, dus het zou moeten gaan lukken om onder de 300 euro te blijven.

Ons weekmenu:
Zaterdag: pannenkoeken
Zondag: verse asperges met ham en een gekookt eitje
Maandag: bami
Dinsdag: stamppot andijvie met spekjes
Woensdag: gebakken aardappels, doperwtjes en worteltjes en vissticks
Donderdag: bami

Donderdagavond gaan we weer de boodschappen halen voor de hele week. Het is toch prettiger om de boodschappen op een avond te halen, dan op een zaterdagmorgen. Doordeweeks is het veel minder druk in de winkel, zodat je rustig producten kunt vergelijken en ook niet zo lang voor de kassa hoeft te wachten.

Deze week waren we 45 euro kwijt voor al het eten en drinken, dus dat hebben we netjes gedaan!

5 opmerkingen:

 1. wij gaan t ook weer proberen deze maand. iets ruimer budget.. 450 incl luiers.. maar zal weinig van kloppen uiteindelijk omdat we ook nog op vakantie gaan (dan hoort t opeens weer bij vakantiebudget :p) maar meestal lukt het gwn. oudste s ondertussen zindelijk sinds 2 mnd dus dat scheelt al veel ;) en 2 nachten droog...hopen dat t geen toeval was mar zo blijft!! ik maak ook altijd een weeklijstje voor t eten. en nu doe ik op vrijdagochtnd boodschappen als dochter naar psz gaat. was voorheen dinsdagochtend... heerlijk idd. lekker rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De maand mei was bij ons ook duur, grasmaaier had het begeven en zonder kunnen we echt niet. En 3 verjaardagen van de kinderen van vrienden, dus met niks aan komen kan dan echt niet. Ik heb wel een potje voor verjaardagen maar als het van het boodschappenbudget kan dan doe ik dat. En deze maand hebben we ook 2 verjaardagen incl 1 van onze eigen kinderen. Maar voor ons eigen kind zijn de cadeautjes al binnen dus alleen spul voor de visite halen.
  ik doe tegenwoordig mijn boodschappen op vrijdagochtend, ook lekker rustig. Als het echt niet anders kan dan op zaterdag, maar echt blij wordt ik er niet van. Maar op avond doe ik nooit boodschappen en al helemaal niet voor een hele week, want heb vroeger toch te vaak meegemaakt dat er dan heel veel vers spul niet meer was. En dan kun je nog een keer en dat is met kinderen niet zo handig.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 45 euro vind ik keurig. Met hoeveel zijn jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe krijg je dit voor elkaar, 45 euro met z'n vijven. Ik ben het dubbele kwijt en doe toch niet al te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik keek hier voor inspiratie, alleen ik wil wat gezonder eten dan dit. Vind het veel koolhydraten(ham, pannekoeken) en veel vet ( spek en ham).Zou het ook lukken met gezonder menu?

  BeantwoordenVerwijderen