zondag 16 juni 2013

Post van loterijen

Begin dit jaar zijn we naar aanleiding van onze bezuinigingsplannen gestopt met de postcode loterij. En het lijkt wel alsof we sinds dat moment steeds meer post krijgen van de vriendenloterij, bankgiroloterij, en andere loterijen.

De enveloppen zijn gelukkig allemaal makkelijk te herkennen, dus ze gaan ongeopend direct bij het oud papier, maar ik begrijp niet helemaal waarom ze zoveel geld en energie steken in mensen die duidelijk hebben aangegeven niet meer mee te willen doen omdat een loterij bijna altijd meer geld kost dan dat het oplevert.

De afgelopen week hebben we zeker 3 stukken post van allerlei loterijen ontvangen en als elke verzending 50 cent kost, dan begrijp ik nu waarom de winkansen zo laag liggen. Al het prijzengeld gaat op aan het verzenden van ongevraagde post.

Krijgen alleen de afhakers van de postcode loterij zoveel post of krijgt iedereen zoveel ongevraagde aanbiedingen van dit soort loterijen?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb nooit meegedaan aan loterijen maar, kreeg ook altijd regelmatig post er van binnen. Als je er van af wil kan je dat aangeven bij www.postfilter.nl Ik heb het een paar maanden geleden gedaan en nu komt er niets meer.
  Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds onze tante en de moeder van mijn collega naast de straatprijs grepen (en bij de moeder van collega ging het echt om de grote bedragen) doen wij mee met 1 lot. Onzin natuurlijk maar ik moet er niet aan denken als dat in onze straat zou gebeuren Ik merk juist dat ik minder post krijg van de pcl. En ik steun meteen wat goede doelen. Ze keren wel degelijk bedragen uit weet ik van familie die bij een landelijke goede doel vrijwilliger zijn.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is natuurlijk precies wat ze hopen te bereiken. Dat je door jaloezie ook maar meer dan 10 euro per maand "weggooit" voor 'stel je voor dat ooit...'.

   Verwijderen
 3. Ik heb nog nooit meegedaan, nooit. En ik krijg ook die brieven op mijn adres.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze sturen die reklame inderdaad naar iedereen. Wij ontvangen ook regelmatig post van loterijen, terwijl we hier nog nooit aan mee hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in het verleden kregen wij ook regelmatig post van de loterijen, terwijl wij nooit lid zijn geweest, maar moet zeggen dat we het laatste jaar nog niets ontvangen hebben. dat je meedoet ,omdat je bang bent een prijs mis te lopen , vind ik persoonlijk geen reden om er mee te beginnen, als een ander dan wel een prijs krijgt en ik niet , nou jammer dan. mijn vader heeft zijn hele volwassen leven mee gespeeld en nooit wat gewonnen ,ik denk dat als hij dat geld gepaard had dat een leuk bedrag zou zijn geweest.en goede doelen steunen, maar alleen omdat je denkt er zelf beter van te worden heb ik altijd al onzinnig gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. onze kids zijn altijd erg blij met die "pasjes" die in de enveloppen zit. Kunnen ze mooi gebruiken om te "pinnen":)
  nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb - net als jij - begin dit jaar opgezegd. Maar ik word regelmatig gebeld en van brieven voorzien met fantastische aanbiedingen. Ik snap ook niet waarom dat ineens zo fanatiek moet. Ik ga er niet op in.

  Ik heb nu mijn eigen loterij: opletten en besparen, dan weet ik zeker dat ik winst maak!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb net de vriendenloterij opgezegd. Je moet bellen, dat maakt de drempel al groter om op te zeggen, en ik kreeg een aanbieding dat als ik nog 3 maanden meespeelde (en de komende tijd gaan er extra veel prijzen uit) ik nog twee maanden gratis mee mocht spelen......
  uhm even nadenken.........nee, toch maar niet gedaan. Knap van mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen